Höststädning

Höststädning utomhus, inomhus pågår städning året om när andan faller på och den faller inte på, så ofta,numera. Förr, under hundtiden, fick vi städa oftare, varje gång när solen låg på och visade dammtussarna  på golvet.
Inför varje gästbesök görs en lite noggrannare städning av gästrummet och då hittar man saker som gästerna glömt. Denna gång ett par tofflor, vi misstänkte vem som var ägare till tofflorna, men vederbörande saknade inga tofflor. Det är  till att ha många par, men bildbevis översändes och så fann tofflorna sin ägare.
Själv har jag numera två par tofflor mina gamla som används inomhus och som sann husbilsägare så måste man ha ett par s. k. “Foppatofflor” för utomhusbruk. Inne i bilen går man barfota antar jag eller ska man ha inne tofflor där?

Vi har som bekant ett stenröse i slänten ner mot gatan, om jag inte mins fel så är det c:a 6 kubikmeter. Stenarna ligger ovanpå en s.k. markduk som ska förhindra ogräs att komma upp, synd bara att ogräset inte vet om det. Miljövänliga Round up har använts för att bekämpa diverse växter som trotsar markduken och tittar upp bland stenarna.
Det har fungerat ganska bra tills i sommar, då har jag inte hunnit med att spruta ( ingen ide då det regnar). Allt mera grönt stack upp mellan stenarna.

Radikal metod, köra bort all sten kräver lastbil och skopa som kastar upp stenarna på lastbilen, men stämman tyckte det var för dyrt.
Alternativet pågår nu d.v.s. att jag plockar bort stenarna för hand på en liten bit av röset, rensar bort ogräset och borstar bort lös jord frön och annat som kommit uppifrån. Markduken fungerar, inget grönt underifrån, allt kommer uppifrån men rötterna tar sig igenom duken.
En sorts mossa eller lava tycks trivas alldeles utmärkt och ser nog Round Up som ett välkommet gödselämne.
Mossa Lav

Den kan man lyfta upp i tovor men sedan måste man skrapa med en stålspackel för att få bort rötterna.

Min kropp är inte byggd för ett sådant här arbete, dagen eller andra dagen efter en rensning, så har jag en massa nya muskler plus att leder som inte är vana att böjas eller sträckas på det här viset säger ifrån. Nu tar jag ett par kvadratmeter i taget, när andan faller på och det gör den, om solen lyser och humöret gott.

Nu har vi kvar höststädning inomhus, vilket innebär att vi stoppar undan sommarkläder, som vi sedan glömmer var vi lagt. Vi brukar hitta dem när vi ska lägga undan årets sommarplagg.

Hej för nu. Nu ska jag försöka hitta var man kan se resultaten på Cajsas tävling i Knoxville.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Höststädning

  1. Mirran skriver:

    Vad duktig du är

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s