Ännu mer höststädning

Ja,  inomhus o i trädgården är det väl i princip klart, fast inomhus varar ju inte städning så speciellt länge , så det blir lite vardagsstädning i väntan på stora julstädningen. Om man nu inte klantar till det, som t.ex att med hjälp av dammsugaren blåsa ren inluftkanalerna till vedspisen, de blev rena kan jag meddela, men det blev inte golvet.

Trädgården har också fått lite ans, pelargonier har tagits in för vinterförvaring, frysta och överblommade  blommor ligger på komposten. Två tomatplantor ligger också på komposten.
Vi brukar försöka odla egna tomater, två plantor med busktomater brukar vi ha, men tyvärr hinner de inte bli röda o fina speciellt inte i år, solen måste ju skina.
Hustru E hann rädda en massa gröna tomatliknande frukter som lades i en skål i fönster mot solen o glömdes bort.
Vi blev påminda av en massa Vypor, ja Vypa är vår benämning på alla oidentifierade små svart tingestar som flyger omkring framför ögonen. Kunniga  kallar Vypor med olika namn som t.ex bananflugor, fruktflugor och blomflugor, men varför ska man krångla till det, oj där kom en fruktfluga nä det var en bananfluga eller kanske blomfluga, när man kan säga Vypa.
I alla fall E. anade vad det var och kollade skålen med de gröna frukterna som nu hade blivit röda.
Så till lunch blev det hemodlade tomater, oh vad de var goda.

Husbilen har varit på verkstad, där de fixat en del detaljer som man missat. Värsta var väl att de missat en kabel för satellitmottagning, från en kopplingsdosa utanför väggen och in till dosan får inkoppling av Tv:n.
Nu ska bilen göras iordning för vinterförvaring, tvättas in och utvändigt, invändigt är snart gjort men utvändigt. Tvätta en tre m hög bil , något jobbigare än en personbil men nu är det klart.

När man suttit i  bilen mörka höstkvällar så inser man att det skulle vara skönt med läslampor vid främre fåtöljerna och varför inte en liten mys belysning i  förarhytten, en sådan där slinga med lampor säger E. joo varför inte.
Ja vi skjuter på avställningen o fixar det nu, för annars blir det inte  gjort säger E. som känner mig o vet att jag gärna vill fundera och skjuta upp saker till lite senare.

Hur det gick ska jag berätta i nästa blogg.

I övrigt så följer vi nu via bloggen “Ulla o Torgny på nya äventyr” några goda vänner som åker husbil nere i Spanien. Vi är ju i planeringsstadiet för ev. långtur till våren och vet inte riktigt vart vi ska åka, lite tips skadar ju inte.

Hej för denna gång, ha det gött.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ännu mer höststädning

  1. Mirran skriver:

    För mig har dessa små flygande varelser alltid varit Vypor. Det är ett helt perfekt namn. Har fortfarande inte glömt när vi spelade Alfapet i Ebbarp och jag skrev det, då sa ni att det ordet finns inte. När jag tittade frågande på er och sa Vypor det vet ni vad det är. Då började ni gapskratta och då fick jag klart för mig att detta ordet var ett påhittat ord som kom till när vi bodde i Vallda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s