Vintertid för klockan

Skönt, man får sova en timme längre, men som pensionär vaknar man ju lik förbenat i vanlig ordning, så somnar man om o helt plötsligt är klockan väldigt mycket.
Blir inte klok på om det är ljusare på morgonen och tidigare mörkt eller om det är tvärt om. Nu är i alla fall klockan 6 på kvällen o det är kolmörkt.

Lovade berätta hur det gick med läslampor till husbilen.
Kort tillbakablick: Hade ju köpt två jättesnygga läslampor på Jula, dom fick jag inte att fungera. Fick två nya som vi kollade på bilbatteri de lyste kanon.
Monterade in dom i bilen, nej de lyste inte. Kollade direkt på batteri igen jo då de lyser. Kollade ljuslisten som vi köpt den fungerade perfekt om vi inte kopplade in lamporna.

Systemet är ju gjort för LED lampor, ska kanske prova med Ledlampor istället. Ljusglimten, stor lampaffär hade inga läslampor för 12 volt. Clas Olsson hade en typ av Spotlight som vi köpte, jag var misstänksam bara 2 w, men LED lyser ju starkt. Kopplade in dem de lyste, men så svagt så att stearinljus var att betrakta som strålkastare. De fungerade men i gengäld slocknade ljuslisten.
Jag begriper ingenting, kan det vara så att belysningen har en transformator som bara ger ström tillräckligt för de två läslamporna eller vad???

Nu har jag kopplat bort lamporna och lämnat tillbaka till resp. butik och fått pengarna tillbaka. Ljuslisten har jag kvar o den fungerar som den ska. Till våren ska jag kolla med elektriker hos Hobby i Tenhult, där jag köpt bilen, hur man ska göra.

Bilen är nu i vinteride, vederbörligt rapporterat till Transportstyrelsen via Webben, fungerade jättesmidigt, tänk vad internet underlättar i kontakter med myndigheter.

Det enda som oroar är hur länge klarar sig batteriet i bilen, det är två mikroledlampor  som blinkar, en som talar om att bilen är låst, en som talar om att GPSen är borttagen. Hur mycket dom drar vet jag inte. Inte heller hur många Ah (amperetimmar) jag har på batteriet.

Oroligt minst sagt Orkan, Tsunami o Storm, så hustru E har surfat mellan olika vädersidor North Carolina där Cajsa var, Hawaii där Lisa är, också Kreta där Ann-Sofie o Jonas är. Lyckligtvis verkar allt gått vägen för de våra. Värre är det ju med de stackarna som fått sina hem ödelagda av Orkanen Sandy.

Matdags ropar E. får inte låt maten vänta.
Hej för nu

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vintertid för klockan

 1. Ann-Sofie skriver:

  Dioderna tar så lite ström att du nog inte behöver oroa dig. Men om du vill vara på den säkra sidan, skaffa en liten solcellspanel som kan ladda batteriet åt dig. Make J kan hjälpa dig när vi kommer.

 2. Ulla & Torgny skriver:

  Hej på Er, vilken underbar läsning vi har haft här nere i Portugal där vi när är för tillfället. Vi åker vidare via kusten ner till Algarve innan vi flyger hem från Malaga till jul. Vi hörs på bloggen eller via Skype? Vi följer även Ann-Sofie och Jonas på deras segling. Kram till Er båda …..hälsa Elsa!

  • tagewoodcarver skriver:

   Vi följer er med hjälp av google karta, har beställt ”Stellplats” boken 2013 från Tyskland.
   Vi planerar att dra ner slutet mars början april, med sikte på Portugal, så det är kul att följa er. Ha en fortsatt trevlig resa.
   Mitt skypenamn är ”tage.holmqvist” och Elsa har ”elsa.o.tage”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s