Teflonhjärna

Under höstens regniga dagar har jag försökt att återskapa en kunskap som jag hade för några år sedan. Kunskapen bestod i att skapa kollagebilder, ett antal små bilder samlade i en stor bild, en användbar teknik när man vill berätta något eller imponera på omgivningen.

Ja fram med bruksanvisningen och öppna programmet där man lätt gör eller gjorde kollagebilder, inte fasen fungerade det. Hur jag än gjorde så blev det fel, information om felet kom upp med fransk text, tackar. Efter ett antal fruktlösa försök gav jag upp.

Men så i helgen hade jag besök av Philip, ett av mina barnbarn, kollade om han möjligen visste hur man gör. Ska kolla sa han o efter ett tag, var det så här du menade?
Japp, kan du visa mig?
Under hans överinseende fick jag prova själv och si ett tjusigt kollage, gjorde sedan några på egen hand bara för att testa. Lätt som en plätt, hurra nu kan jag.
Kollage husbil 2012

Jaja sa hustru E vi får se i morgon. Ha, sa jag.

Så efter någon dag skull  jag göra ett kollage, inte fasen fungerade det, snacka om teflonhjärna, kunskaper rinner av fort. Hoppas julen kommer snart för då är Philip här igen.

Han visade mig också hur man gör bildspel, men det har jag inte vågat prova, för det var lite pillrigare.

I övrigt har det ju inte hänt så mycket, att skriva blogg,  om det inte har hänt något är inte lätt.
Läser med glädje Lisas blogg “lisastimeinusa” och Cajsas blogg “ cajsapersson”  hos dom händer det alltid något, speciellt för Cajsa som är första årselev.

Det som är aktuellt nu är planerandet och funderingar om vart vi ska åka med husbilen nästa år.
Vi följer några kompisar, på deras blogg “Ulla o Torgny” som kört via Spaniens NV hörn och sedan tvärs över till västkusten o ner mot Portugal, det verkar passa bra för oss också. Tanken är att vi ska åka slutet mars början april för att vara hemma igen mitten – slutet maj. Vi vill gärna se Hollands blommande tulpanfält, förhoppningsvis blommar de i maj.
Vi har beställt en kartbok med ställplatser i Europa, ställplats är en enklare form av camping för husbilar.

Det är många funderingar, internet vill man gärna ha tillgång till, vilket är bäst, förlita sig på gratis WiFi eller köpa surfkort för Europa, mobiluppkoppling är ett annat praktiskt problem. TV man vill ju gärna se på kvällen. De flotta husbilarna har ju en parabol på taket som själv hittar satelliter. Då ingår också en box. En finess som vi saknar. Hemma i Sverige riggar vi upp en Parabol på en mast baktill och använder vår viasatbox, men om det funkar nere i Europa vet jag inte.

Ja som synes en hel del att försöka å reda ut, men man kan ju också leva efter filosofin, det ordnar sig alltid.
Ha det gött!

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Teflonhjärna

  1. Ann-Sofie skriver:

    Visst är det irriterande när saker o ting inte funkar. Så kommer någon och bara ställer sig och tittar så funkar det.
    När det gäller telefoni och mobiltbredband så kolla en sida som heter http://www.holidayphone.se/ sedan kan du få lite tips av oss i jul.
    Kram

  2. Ulla & Torgny skriver:

    Vad det gäller TV och internet i Europa kan ni komma och hälsa på oss till våren innan ni åker i väg, så kan ni få hjälp och tips av oss. Kram till Er båda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s