Vinter i antågande, burr

För några dagar sedan blev det markant kallare från plus 7 – 8 grader till minusgrader. De senaste dagarna, ner till minus 15 grader på natten och någon grad varmare på dagarna.

Ja även mössen tycker att det är burr eller hur de nu uttrycker sig. Upptäckte att det var havre på golvet i snickarboden, tänkte att de hade väl läckt från fågelmaten, sopade upp det men någon dag senare var det likadant igen. Sopade upp och ställde fågelmatspåsen på en plåttunna.
Men när jag sedan letade efter en fågelmatsautomat så flyttade jag på en gammal trasmatta och där låg en mus som försvann med blixtens hastighet, vart vet jag inte.
Hade lite dåligt samvete för den stackars musen, de är ju rätt söta.
Men nu vet jag vart den flyttade, in i vårt diskbänksskåp, hustru E. tyckte inte det var en söt stackars mus. Den ska väck, var är råttgiftet och musfällan.
Vi röjde i skåpet, spikade för ett litet hål i sparksockeln så att den inte skulle smita ut i köket. Stängde dörren till sovrummet så att om den hade smitit ut så skulle den inte komma in i sovrummet. Det var minus femton grader ute och inget element på i sovrummet, så det var väldigt kallt i när vi skulle lägga oss att sova.
På morgonen alltså i morse upptäckte vi att musen lyckats välta en del av sockellisten för köksskåpen, nu vet vi inte alls var den är. Vi har i alla fall köpt råttgift och lagt ut både i köksskåpet och i snickarbon. Musfällor var tillfälligt slut i vår butik, det är tydligen vanligt med möss, på fel ställe i år.

Nu är det dags att börja mata fåglarna igen, förra året hade jag två fågelbord, en lite röd stuga som man lyfter på taket och fyller med solrosfrön, men den räcker ju inte så länge, därför hade jag köpt en tvåvåningsapparat. Den gjorde jag ren efter förra säsongen och ställde undan på ett säkert ställe. Väldigt säkert för nu har både jag och hustru E. letat igenom garage, snickarbod och friggebod men hittar den inte. Vem sjutton har norpat den? Du har ställt den någonstans säger E. och det kan jag ju inte neka till. Du har väl slängt den, absolut inte, jag är en ekorre men problemet kvarstår.
Nu har jag kommit på lösningen jag skaffar en ny, då kommer jag ofelbart att hitta den gamla. Så får det bli.

Metrologerna har varnat för 10 – 15 cm snö nu tills i morgon, just nu har vi precis lagom snötäcke ca 1-2 cm vilket är precis vad som behövs för att det ska bli lite ljusare ute.
För min del behövs inte mer, men med tanke på alla barnen ska man kanske acceptera lite till.

I förra bloggen pratade jag om kollagebilder som jag fortfarande inte får till, däremot det mer pillrigare, bildspel, fungerar bra så något har ju fastnat i min  teflonhjärna eller om möjligen dataprogrammet är gjort för teflonhjärnor, fungerar gör det iaf – kul.

Jag hade problem med min glasögon, läsglasögona räckte inte till hur jag än putsade dem och det var mitt vänstra ögon som inte klarade av att läsa, det var suddigt både med och utan glasögon. Tur man har expert i familjen så jag kollade med dotter M. Hon rådde mig att kontakta läkare på ögonavd. och berätta hur det var.
Det var vänsterögat som jag opererade för ödem på gula fläcken. Jag fick en tid och infann mig på ögonavdelningen. En läkare gjorde en ingående granskning av ögonen och konstaterade att det var återstarr, tror jag det hette, en sorts ärr bildning efter starr operationen. Det får vi fixa med en laseroperation, jaha??
Följ med här så fixar vi det, jaha, så traskade vi iväg till ett annat rum med en anordning som såg likadan ut som i alla andra rum. bedövningsdroppar sätt hakan där titta på röda korset, lite knäppningar i ögat som bara hördes men inte kändes, så var det klart. Jag hann aldrig bli rädd. Nu ser jag som en hök igen. Tack alla skickliga ögontjänare, jag menar läkare och övrig sjukvårdspersonal.

Adventspynt, det vill säga ljusstakar o girlanger, ljusnät och slingor överallt lika som förra året. Men varför måste man ända fixa nya kopplingar skarvsladdar allt är ju som förra året. Det måste finnas någon som norpar eller ändrar skarvkablar och kontakter, finns det elaka tomtar eller är det husbonn med teflon hjärna, ja inte vet jag.

Nu ska jag käka lite B vitamin som ska vara bra för minnet.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vinter i antågande, burr

  1. Ulla & Torgny skriver:

    Oh, så kul att läsa din blogg, synd att du inte skriver oftare. Jag ligger i husbilen och läser och skrattar, ropar till maken att läsa och skratta med. Roligt att läsa dina inlägg, vad de än handlar om. Läs en blogg som heter…… http://www.portugal-alentejo.se/ …….de är svenskar och har flyttat till Portugal. De skriver oxå lika underfundigt som du gör! Tack för trevlig kvällsläsning. Hälsa Elsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s