Ny mus

Ja ingen datormus utan en sådan där som lägger små lortar här o där, undrar om möss tar sig fram via någon  sorts readrift genom att klämma fram små lortar.

Kom en morgon ut i köket, upptäckte små muslortar uppe på köksbänken och i en skål, där det varit jordnötter. E som inte är speciellt förtjust i möss, allra minst uppe på arbetsbänken, frågade var är kobraraxen?.

Vi satte ut fat med Kobrarax och det tömdes första natten, fyllde på nytt och det var  orört dagen efter men tredje dagen var det också uppätet, så höll vi på ett par dagar. Men så rördes inte Kobraraxet, vilket tydde på att musen var borta och kanske låg död någonstans.

Nu gällde det att hitta var den var, vi letade lortar överallt i huset men fann inga. Två tänkbara ställen var bakom kyl-fryskåpet eller bakom under ett stort vitrinskåp, fyllt med diverse prylar de flesta ömtåligt porslin eller glas.

Inget att vänta på tömde överdelarna på prylar och skruvade i sär skåpen, så vi kunde dra ut dem från väggen. Jo då en hel del muslortar men ingen mus, vare sig död eller levande. Dammsög och gjorde rent, fy vad damm, jaja man har ju haft hund. Rengjorde alla prylarna innan de kom på plats igen.

Kyl o Frysen, bort med galler undertill, ibland är bruksanvisningar bra att ha. Kollade med ficklampa, bara damm inga lortar, bra dammsög och gjorde rent. Kollade i sockeln under skåpet som stod bredvid, damm men inga lortar. Bestämde mig för att dammsuga damm även ovanför skåpen, där var det lortar ??? men ingen mus.
Vad gör vi nu då. Ja vi är ju praktiska, så vi förklarade, musjakten slut. Alternativet var ju ett smärre byggjobb för att kunna kolla bakom skåpen.

Nu är det bara att hoppas att musen på något sätt tagit sig ut ur huset.

Vi har bott här i snart nio år men aldrig tidigare haft bekymmer med möss i huset, kan det bero på att vi haft hundar och att mössen inte gillar lukten av hundar, vem vet.

Nej, vi ska inte skaffa oss någon ny hund och ingen katt heller.

Nu har vi det i alla fall väldigt rent i hela huset, inget ont utan det har något med sig.

Ha det gött.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ny mus

  1. lisa skriver:

    Usch med möss! En katt hade väl inte varit helt fel att skaffa, eller kanske blir krångligt när ni ska ut och resa…
    Kram Lisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s