Äntligen iväg

Någon gång i början Mars ringde vi för att beställa tid för en 6 månaders kontroll av husvagnen. Jag sa att det är ingen panik så efter påsk blir bra d.v.s första veckan i april. Fanns inte en tid i April OK då när går det, ja i maj. Resultatet blev tisdag före Påsk. Man ska nog ha ännu bättre framförhållning.

Bilen blev klar inte tisdag men Torsdag, nu var det bara vädret. 10 – 15 minusgrader på nätterna, 3- 5 gr. plus på dagarna men isande vind, inte särskilt kul.

Vi drar på tisdag (9/4) sa jag mest för att få en tid att se fram emot. Då fick E en rinnsnuva som övergick i tjockare o äckligare (den fick hon av mig, så jag vet hur det är). Tyckte att vi skulle skjuta resan någon dag, men nej efter några whisky så var hon fit for fight igen.

Vis av erfarenheter så visste jag att vi inte skulle komma iväg så tidigt, så jag tänkte jag att första stopp får bli i Malmö trakten,
Falsterbo båthamn visste jag hade ställplatser. E föreslog Limhamn så slipper vi åka ända till Höllviken å så blev det.

Vi kom inte iväg förrän efter 12.15 från Hemköp, lunch i Värnamo utanför Biltema. När vi ätit så öppnade jag kranarna för att det skulle diskas. Jo allt fungerade vi fick varmvatten och allt var bra, men så kollade E ut genom fönstret, det rann vatten från HB:n. Ut o kollade inte från gråvattentankarna utan från ett ställe som skulle kunde vara värmepannan. Letade fram bruksanvisningen läste om hur kranen skulle stå, fick ögona på en frostvakt, den hade löst ut men hur återställa ju tryck på en knapp. Där knappen borde vara låg frostvakten dikt an mot en vägg i stuvutrymmet under sängen, efter en stund kände jag med fingrarna och hittade knappen via en glipa eller hål i väggen. Vattnet slutade rinna hurra. Det där borde jag ha kollat innan vi drog iväg.
Nästa stopp Bengt i Örkelljunga för att fika, ringde Limhamn som meddelade att de öppnade 15 april. OK klockan var inte så mycket så vi bestämde oss för att vi drar över till Danmark och så blev det passagen över bron gick snabbt tack vare BroBizz som fungerade utmärkt.

Kollade Borderbok och hittade en ställplats i Slagelse, ställde in GPS:n (Agda) och vi körde o körde allt längre från staden Slagelse. Hamnade vid en bondgård, jo det var rätt. Men ängen som användes normalt var för mjuk så fick stå på en väg tätt intill en ladugård tom på djur. Hade ström men inget annat 70 dkr.

Där sov vi bra vår första natt, det hade varit minus 6 gr. på natten men i HB:n var det runt 24 – 25 grader plus.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s