Slagelse via Odense till Ribe

Vi ställde in Agda (GPS) på Odense, det gick jättebra tills vi skulle svänga av från motorvägen, avfarten kom lite plötsligt. Så vi vände vid nästa avfart och tog av och vände om men det blev lik förbenat fel. Vända vid nästa avfart och tillbaka igen. Men å andra sidan det skadar inte att se en väg från bägge hållen. Agda hade tappat rösten eller om det var problem med de danska vägnamnen, vad vet jag.
Stannade vid en P plats och pillade lite med Agda utan att hitta något, men si helt plötsligt började hon tala, hon är kanske som alla fruntimmer man måste prata vänligt med dom. Pratade gjorde hon o det var ingen hejd vi skulle svänga hit o dit men till slut var vi i alla fall i centrum på Odense. Vi struntade i Domkyrka och HC Andersen och svängde in på Nettoköp istället för att bl.a inhandla nödvändigt dricka som mjölk och lite andra våtvaror.
I Ribe hade vi tänkt att gå på restaurant men närmsta ställplats låg c:a 2 km utanför stadens centrum.
Under resan mot Ribe hade det regnat men skiten på rutan gick inte bort. Fram med en balja f.d diskbalja och diskmedel och en trasa, framrutan skulle tvättas.
Framrutan är stor och sitter högt på en Fiat. Borste med teleskopiskt skaft står hemma i garaget.

Men pall o disktrasa klarar en del, har ni sett en snart 80 årig gentleman hoppa på en pall och tvätta vindruta. Tur det. Det gick bra i alla fall och rutan blev ren.

Nu var det i alla fall dags för en wirrepinne o det tyckte E också så vi tar en restaurang en annan kväll.
Nu låg vi på en camping, en riktig lyxanläggning, varma golv i dusch och tvättrum. Bra anordningar för tanktömning och vattenpåfyllning, men smakar det så kostar det c:a 250 Skr.

Vi hade fått lite broschyrer och läste in oss på Ribe, som är Danmarks äldsta stad kan dateras till 750 talet och framåt, förmodligen också Nordens äldsta stad. Vi ska se domkyrkan och Vikingamuseet.
En lärdom det finns gott om stora P-platser väldigt centralt i Ribe 48 timmars P-tid, där går säkert att övernatta om man vill, då bor man mitt i smeten och kan gå på restaurang.

Det börjar precis snöa stora  flingor så det blir inget mer skrivet idag.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s