Almere–Volendam–Zandvoort

E hade helst stannat och vilat på campingplatsen, men vädret var gråmulet och tråkigt, vad ska man då göra. Ah vi drar till Volendam.

Vi satte in Ingrid (GPS:n Agda har fått ta time out, efter gårdagen), Ingrid säger bara kör till rondellen tag 2 andra avfarten, enkla korta kommandon som sväng höger om 200 m, lättbegripligt för en stressad och virrig Hb besättning. Agda talade alltid om vad gatunamnen heter, sväng höger in på något obegripligt, först om man såg någon namnskylt kunde man förstå vad hon menade.

Vi beordrade Ingrid att lotsa oss genom Amsterdam till Volendam, det gick alldeles utmärkt, det är bara det att Volendams centrum inte är byggt för Husbilar. Holländarna undrar nog vilka regler vi följde i trafiken, köra mot enkelriktat, ja vad gör man ?Holländarna parkerar överallt och gatorna blir väldigt smala. Vi kom ut i alla fall och vi har inte fått några böter ännu. Edam låg kloss intill, så där stannade vi och gjorde lunchpaus.

Det blåste ganska rejält så vi spolade tanken på en camping vid insjön. Eftersom det blåser från Öster så drar vi västerut mot Zandvoort där E hade varit för siså där 60 år sedan. Konstigt nog när vi närmade oss körde vi länge i uppförsbacke, sedan bar det iväg nedför mot stranden. Vi passerade gigantiska sanddyner, någon kilometer före stranden.

Vind från Öst pyttsan, det blåste snett mot stranden och ett gäng Kite surfare höll igång. Såg jättekul ut men kallt.

Vi fortsatte in mot centrum stängde av Ingrid som lotsat oss så fint. Åkte vidare men efter en stund så insåg vi att vi behövde hjälp. Kollade på GPS:en och fann förslag på campingplatser, som vi (jag) antog låg i närheten.
Så började en färd in i villaområden 30 km begränsning smala gator fartgupp som inte var av denna världen, vi funderade vad i h-vete håller hon på med, men hon fick hållas. Kom så småningom upp på en stor väg. Efter ett tag insåg vi att det måste vara fel.

Bestämde oss för att ge Ingrid en ny chans knappade in Zandvoort igen. åkte en halvtimme och si nu kom vi in till byn igen, men från annat håll ??? Vi körde andra riktningen utefter stranden upp mot sanddynerna och in på en Camping alldeles vid Formel 1 banan. Puh, tyckte nog E äntligen få vila.

Vi kollade ut genom fönstret när  vi kommit i ordning och fick syn på en harpalt/kanin samt en räv. Räven stod blickstill, men plötsligt drog kaninen iväg, räven följde sakta efter. Vad som hände sedan, vill vi inte veta. Under kvällen hade vi sällskap av flera kaniner som betade nedanför sin kulle med massor av hål och ingångar.
IMG_1652

Hoppas ni ser kaninerna. Bilden är tagen genom fönstret.

Tulpaner, ja några i blomrabatten på campingen, slår kanske ut om någon dag eller så. Däremot börjar träd o buskar få små skira gröna löv. Vi har sett träd med vita blommor som ser ut som majblommor med fem sex blomblad storlek 3 – 4 cm.

Vi har sett svensk TV via SVT-play fungerade bra.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Almere–Volendam–Zandvoort

  1. Ann-Sofie skriver:

    Varför har du så bråttom?
    Det är nyttigt att inte göra någonting emellanåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s