Zandvoort till Brennebroek och Blomsterkarnevalen

17 april

Brennebroek ligger norr om Hillegom. Normal vägsträcka på c:a 2 mil. Den sträckan tog oss ut på en tur kors och tvärs i små byar mellan Haarlem och Hillegom.
Anledningen var att vi behövde köpa mat, vi åkte runt och letade mataffärer på smala gator med gående och cyklister och en och annan bil. Vi var inne i en väldig massa samhällen men inga mataffärer. E menade att Holländarna måste väl äta något och i så fall var köper dom det. Till slut började vi undersöka GPS:ns möjligheter och fann då att om sökte på sevärdheter så hittade man bl.a livsmedelbutiker, Vi tryckte på ett av förslagen, sedan visade Ingrid (gps) hur vi skulle köra och plötsligt var vi framme vid en en Sparbutik.

Man skulle kanske ägna sig åt GPS bruksanvisningen och det visade sig att det var inte så dumt. Man kan hitta butiker man kan hitta affärscentra, bara ett problem de flesta låg mitt i centrum med väldigt få p-platser som tog vår långa bil.

Vi sökte på logi och fick förslag på camping alt. ställplats, det visade sig att det i det här området var mest camping. Vi valde en som heter Vogelnzang som låg i närheten av oss.

Den var lite dyr 23 euro men man kunde få internet uppkoppling. Dagen efter torsdag 18/4  tog vi en vilopaus och stannade på campingen hela dagen.

På fredagen gjorde vi en rundtur för att titta var blomsterkortegen skulle gå. Det visade sig vara en omöjlig uppgift utan tillgång till 50 000 dels karta. Vi åkte ner till Nordvijk och parkerade mitt för statyn av Koningin Wilhelmina. Nordsjön låg nedanför oss med en

fantastisk beach.IMG_1664

Hotellen var inte i den klass att Kitesurfare eller windsurfare tog in där, nej det var nog lite mer bemedlade. Flott är bara förnamnet. Jag tog en tur för att se om det fanns någon matbutik, konstigt det fattas alltid något i kylskåpet.

När jag kom tillbaka kom en Merca med gigantisk blomsteruppsats på tak o motorhuv,
IMG_1675

bröllop tänkte jag, men sedan kom den ena efter den andra, alla svängde in alldeles framför vår bil. Jag fotograferade hej vilt, det var väl ett 40 tal olika fordon, men bara 4 vad jag skulle kalla kortegevagnar. Festligt tyckte vi nu har vi sett alla kortegefordon.

Vi återvände till campingen väntade på Ulla o Torgny som var på väg från Marocco via Spanien och skulle anlända på kvällen.

BLOMSTERKARNEVALEN LÖRDAG 20 APRIL

Lördagen kortegedagen åkte vi i god tid till ett Fordmuseum där vi visste att kortegen skulle komma, vi var ute i god tid 4 timmar innan beräknad tid för kortegens ankomst och lyckades få P-plats för bägge husbilarna vid en p-ficka på kortegevägen.IMG_1733
Elsa, Ulla o Torgny väntar på Kortegen

Den här kortegen var helt annorlunda, än de vi såg i Nordvijk, stora påkostade kortegevagnar med blomsterfigurer av alla de slag. Musikorkestrar och allehanda upptåg av lokala förmågor. Vi var väldigt glada att vi fick se allt. Det vi såg i Nordvijk var tydligen något lokalt konkurrerande, men de var inte alls i samma klass som dessa.

IMG_1756
Drick mjölk

IMG_1786
Beatles

IMG_1801
Vagnarna var gigantiskt stora, svåra att plåta.

IMG_1802
Jämför med killen i förgrunden

 

 

IMG_1788
Blommor, blommor

Figurerna på vagnarna var gjorda av blommorna från hyacinter, ett enormt pillergöra, tänk vad många små blommor bara för en figur.

Skulle vilja visa fler bilder, men det får bli en annan dag.

Keukenhof då? Ja den borde man naturligtvis ha sett, men det var så enormt mycket folk, som kommit för att se även blomsterkortegen, så det var inte så lockande, men man ska ju ha något kvar att se.

Nordvijks fordonen då, ja dom var inte med i den här kortegen.

IMG_1697IMG_1703IMG_1710

Mest blomsteruppsatser, väldigt vackra. Vagnarna var lite torrftigare.

Ja efter denna långa dag var det skönt att komma hem till våra kära husbilar, vi åt en kanon middag med Ulla o Torgny, på campingens lilla restaurang, det var jättetrevligt.

Samvaron med Ulla o Torgny var riktigt trevlig o lärorik för oss nya HB ägare.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Zandvoort till Brennebroek och Blomsterkarnevalen

  1. Mirran skriver:

    Vilka fantastiska blomsterarrangemang, jätte fina. Då är ni hemma nu då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s